Conversio management & consultancy
    

 

 

 

 

Conversio Management & Consulting
Burgemeester Elsenlaan 329
2282 MZ Rijswijk
+31 10 820 8775
info@conversio.nl


 
 

 

26 april 2012
Iedereen weet waarom projecten mis gaan, maar we doen er niets aan.

Alle onderzoeken wijzen nog steeds uit dat 50%  tot 70% van de projecten falen. Ze worden niet gerealiseerd binnen de gestelde tijd en budget en voldoen niet aan de verwachtingen.
Iedereen die hier regelmatig mee te maken heeft weet hoe dat komt. Ik heb zelf veel projecten gedaan in verschillende branches zoals bouw, off-shore, ICT en HR. Ik weet hoe het komt en u waarschijnlijk ook. We weten het alleen niet exact te benoemen en te verbeteren. Laat staan dat we het kunnen meten.

Maak de wanorde meetbaar
Dat kan nu wel, maar eerst zal ik zeggen waarom projecten falen. Dat heeft te maken met entropie. Richard Barrett onderzocht dit fenomeen en schreef er een aantal boeken over. Entropie is de mate van wanorde in een organisatie en geeft daarmee ook de mate van interne frictie weer.  Het ziet eruit als miscommunicatie, bureaucratie, machtsspelletjes, slechte afstemming, etc., maar ziet er voor iedere organisatie anders uit. U kent het waarschijnlijk wel.

7 niveau's van bewustzijn - Richard BarrettDeze entropie kun je meten. Wij hebben dit in samenwerking met de Paphos Group meetbaar gemaakt en je kunt organisaties op basis hiervan indelen in een aantal niveaus.  Van de minst ontwikkelde, overlevende organisatie tot de ontwikkelde organisatie die iets betekent voor de samenleving. Door dit meetbaar te maken kun je er ook op sturen. En door het actief aandacht te geven kun je het verbeteren. Pas dan zullen projecten in een hogere mate slagen en zal de organisatie in zijn geheel ook beter presteren.
Nu wordt deze entropie door de meeste mensen wel herkend, maar soms door het management niet erkend en wordt het ook niet actief gemanaged. Door het meetbaar te maken wordt de entropie expliciet gemaakt. Hij wordt vertaald naar cultuurwaarden die kenmerkend zijn voor de organisatie, waarbij we de positieve waarden kunnen koesteren als kenmerkend voor de cultuur van die organisatie. Voor de negatieve waarden worden door de werknemers zelf oplossingen gezocht.  Wij begeleiden dit proces en helpen zo de organisatie verder naar een hoger volwassenheidsniveau.
Meer weten? 

Lees één van onze andere artikelen of kijk naar onze diensten op dit gebied of neem direct contact op

✉ info@conversio.nl
✆ 010 820 8775

 
 
     
© Conversio 2012